21/11/2019 21/11/2019 Με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και του ναξιακού λαού τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20-11-2019 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συγχοροσταστούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου. Προ της ενάρξεως της Ιεράς Ακολουθίας μεταφέρθηκε λιτανευτικά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπολιτίσσης από...
21 Νοεμβρίου, 2019 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2019 - 11:21

Αρχιερατικός Εσπερινός για τη Πολιούχο της Νάξου

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός για τη Πολιούχο της Νάξου

Με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και του ναξιακού λαού τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20-11-2019 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συγχοροσταστούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου.

Προ της ενάρξεως της Ιεράς Ακολουθίας μεταφέρθηκε λιτανευτικά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπολιτίσσης από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου (όπου φιλοξενείται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους) στο παρακείμενο Παρεκκλήσιο της Παναγίας όπου τελέσθηκε κατά το έθος ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Στο τέλος Σεβασμιώτατος προσφώνησε τον προσκεκλημένο για την πανήγυρη Ιεράρχη o οποίος εν συνεχεία έλαβε τον λόγο και ομίλησε καταλλήλως με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική Εορτή.

Ακολούθησε η Μικρά Παράκληση της Παναγίας και μετά το πέρας της Παρακλήσεως Ιερά Αγρυπνία μέχρι της πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων