12/09/2022 12/09/2022 Στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη Σχολή Αρώνη στη Σμύρνη και στον Νάξιο ιδρυτή της Νικόλαο Αρώνη, παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου και τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 18:52

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή στο Φιλώτι της Νάξου

Διαδώστε:
Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή στο Φιλώτι της Νάξου

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη Σχολή Αρώνη στη Σμύρνη και στον Νάξιο ιδρυτή της Νικόλαο Αρώνη, παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου και τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Κύλης με θέμα: «Η ιερατική οικογένεια Αρώνη από το Φιλώτι», ο Πρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών κ. Φώτης Καραλής με θέμα «Τα Βουρλά και οι Ναξιώτες» και ο  πρ. Υπουργός και Βουλευτής κ. Γεώργιος Ανωμερίτης με θέμα «Η Σχολή Αρώνη και ο Σεφέρης».

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο ομ. Καθηγητή Λαογραφίας του Ε.Κ.Π.Α., Ακαδημαϊκού και πρ. Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Στεφάνου Ημέλλου και πλήθους κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων