21/05/2020 21/05/2020 Την Πέμπτη 21 Μαϊου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τους Αγίους Θεοστέπτους Βασιλείς και Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Οι τιμώμενοι...
21 Μαΐου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 16:34

Εκεί που οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη ήταν κτήτορες

Διαδώστε:
Εκεί που οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη ήταν κτήτορες

Την Πέμπτη 21 Μαϊου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τους Αγίους Θεοστέπτους Βασιλείς και Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Οι τιμώμενοι Άγιοι κατά την παράδοση είναι οι κτήτορες του Ιερού Προσκυνήματος, αφού η ανέγερσή του συνδέεται με το ταξίδι της Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα για την εύρεση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων