21/11/2020 21/11/2020 Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και κατά παλαιά παράδοση πανηγυρίζει η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα που αποτελεί και την επίσημο πολιούχο της πρωτευούσης της νήσου Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα...
21 Νοεμβρίου, 2020 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2020 - 21:07

Χωρίς πιστούς η εορτή της Παναγιάς στη Νάξο

Διαδώστε:
Χωρίς πιστούς η εορτή της Παναγιάς στη Νάξο

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και κατά παλαιά παράδοση πανηγυρίζει η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα που αποτελεί και την επίσημο πολιούχο της πρωτευούσης της νήσου Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τόσο ο Εσπερινός όσο και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον περιορισμό της εξαπλώσεως του κορωνοϊού. Να σημειωθεί πως η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ FM», τους υπευθύνους των οποίων ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων