04/06/2023 04/06/2023 Με μεγαλοπρέπεια και πνευματική κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Νάξο και συγκεκριμένα στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου. Ανήμερα της εορτής, στις 4 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως,...
04 Ιουνίου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 - 18:48

Η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στη Νάξο

Διαδώστε:
Η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στη Νάξο

Με μεγαλοπρέπεια και πνευματική κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Νάξο και συγκεκριμένα στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου.

Ανήμερα της εορτής, στις 4 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο), τον οικείο Εφημέριο και Γενικό Αρχιερατικό Επόπτη Νάξου, Πρωτοπρ. Ιωάννη Μανιό και τους Διακόνου Νεκτάριο Σκουλάτο και Παναγιώτη Σιαχάμη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, τελέσθηκε ο «Εσπερινός της Γονυκλισίας».

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στα γραφικά σοκάκια του χωριού, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Ιωάννη και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της Πανηγύρεως και απηύθυνε ευχές προς τους τοπικούς άρχοντες και τους πιστούς που συμμετείχαν στην Ιερά Πανήγυρη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων