29/10/2020 29/10/2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας ιερούργησε, κήρυξε τον Θείο Λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πάρου και καθηγητής...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 16:35

Η Δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στην Εκατονταπυλιανή Πάρου

Διαδώστε:
Η Δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στην Εκατονταπυλιανή Πάρου

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας ιερούργησε, κήρυξε τον Θείο Λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πάρου και καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Πάρου. Ακολούθως μετέβη στο Ηρώο της Πόλεως όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως των Πεσόντων κατά τον πόλεμο του ’40 – ’41. Αφού πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εν συνεχεία με το πλοίο της γραμμής έπλευσε για την Νάξο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων