22/05/2021 22/05/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, την Παρασκευή 21 Μαϊου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα, εκφράζοντας την μεγάλη ευγνωμοσύνη που πρέπει να έχουμε...
22 Μαΐου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2021 - 22:56

Η Εκατονταπυλιανή οφείλει τα πάντα στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Διαδώστε:
Η Εκατονταπυλιανή οφείλει τα πάντα στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, την Παρασκευή 21 Μαϊου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα, εκφράζοντας την μεγάλη ευγνωμοσύνη που πρέπει να έχουμε όλοι μας προς τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και την Αγία του μητέρα Ελένη, για την μεγάλη προσφορά τους στην Εκκλησία και ιδιαίτερα οι ευλαβείς κάτοικοι της Πάρου για την τρισμέγιστη ευλογία της ανεγέρσεως του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, που επί δεκαεπτά αιώνες είναι ο τηλαυγής φάρος όχι μόνο του Αιγαίου Πελάγους αλλά και της Ορθοδοξίας μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων