22/05/2022 22/05/2022 Επί τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, των και κτητόρων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, στο Ι. Προσκύνημα, το Σάββατο 21 Μαΐου. Στη συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Τον θείο λόγο κήρυξε...
22 Μαΐου, 2022 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2022 - 21:55

Η εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Επί τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, των και κτητόρων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, στο Ι. Προσκύνημα, το Σάββατο 21 Μαΐου.

Στη συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου στην πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος, το οποίο ίσταται ως φάρος τηλαυγής και πνευματικός όχι μόνο στην Πάρο, στο Αιγαίο και στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ορθοδοξία

Ακόμη, ευχήθηκε “εμείς που έχουμε την ευλογία της παρουσίας της Παναγίας μας επί δεκαεπτά αιώνες σε αυτό το νησί, να αξιοποιούμε πάντοτε αυτή την μεγάλη ευλογία και να πορευόμεθα με την χαρά, την προσδοκία και την βεβαιότητα της Αναστάσεως στη ζωή μας, όπως επορεύθησαν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας”.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων