04/03/2024 04/03/2024 Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη γενέτειρα του, Νάξο. Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά πόλεως Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και με την συμμετοχή των Κληρικών...
04 Μαρτίου, 2024 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 15:52

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη γενέτειρα του

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη γενέτειρα του

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη γενέτειρα του, Νάξο.

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά πόλεως Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και με την συμμετοχή των Κληρικών του νησιού, των τοπικών αρχόντων και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Μελισιανός. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, προ του Ιερού Λειψάνου και του Επιτραχηλίου του Αγίου, εψάλησαν τα Εγκώμια του τιμωμένου. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και ακολούθησε Ιερά αγρυπνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων