13/06/2022 14/06/2022 Με λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Νάξο, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου, στον οποίο τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο...
13 Ιουνίου, 2022 - 19:14
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 2:30

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Καλοξύλου Νάξου

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Καλοξύλου Νάξου

Με λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Νάξο, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου, στον οποίο τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και τους Διακόνους Ευστάθιο Βασιλάκη και Νεκτάριο Σκουλάτο.

Ακολούθως τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας με την συμμετοχή επίσης του Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου νήσου Νάξου, Πρωτοπρ. Ιωάννου Μανιού. Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στα σοκάκια του χωριού. Επανελθούσης της Ιεράς Λιτανεύσεως και με την ολοκλήρωση της ακροτελευτίου Δεήσεως, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσους κοπίασαν για την προετοιμασία της Πανηγύρεως, ευχαρίστησε τους κληρικούς για την συμμετοχή τους, τους ιεροψάλτες για την άρτια απόδοση των ύμνων καθώς και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων