08/04/2024 09/04/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, η ανέγερση του οποίου, συνδέεται με το ταξίδι, το όποιο πραγματοποίησε η Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να βρει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας. Την...
08 Απριλίου, 2024 - 18:03
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2024 - 0:02

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, η ανέγερση του οποίου, συνδέεται με το ταξίδι, το όποιο πραγματοποίησε η Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να βρει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας.

Την Γ΄Κυριακή των Νηστειών, 7 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, των Εφημερίων του Ιερού Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβυτέρων π. Στυλιανού Μπιζά και π. Χρήστου Πετρόπουλου και των Διακόνων π. Κυρίλλου Ρούσσου και π. Δαυίδ Καρυτινού.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου με θέμα: «Εβδομάς Ιερατικών Κλήσεων».

Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η τελετή της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε για την συμμετοχή του τον Θεοφιλέστατο αλλά και τους κληρικούς, ευχήθηκε προς όλους Καλή Ανάσταση.

Ακολούθως οι Αρχιερείς διένειμαν το Αντίδωρό και οι Ιερείς τα άνθη του Σταυρού προς τους πιστούς.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων