25/04/2023 25/04/2023 Σε κλίμα Αναστάσιμο εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη νήσο Νάξο, το διήμερο 22 και 23 Απριλίου 2023. Την παραμονή της εορτής το απόγευμα ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Ποταμιάς, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, πλαισιούμενος από τον οικείο Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ναξίας, Πρωτοπρ....
25 Απριλίου, 2023 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 20:44

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο

Σε κλίμα Αναστάσιμο εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη νήσο Νάξο, το διήμερο 22 και 23 Απριλίου 2023.

Την παραμονή της εορτής το απόγευμα ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Ποταμιάς, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, πλαισιούμενος από τον οικείο Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ναξίας, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γρυλλάκη και τον Διάκονο Νεκτάριο Σκουλάτο. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνιδάρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με την συμμετοχή του οικείου Εφημερίου, Οικονόμου Μιχαήλ Φραγκουλοπούλου και του Διακόνου Νεκταρίου Σκουλάτου.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και μετά την Απόλυση διένειμε το Αντίδωρο, τον άρτο και κόκκινα αυγά. Ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στα γραφικά σοκάκια του χωριού και μετά την ακροτελεύτια Δέηση, παρατέθηκαν στον αύλειο χώρο του ναού, πλούσια παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα από τις νοικοκυρές του χωριού.

Να σημειωθεί ότι στις φετινές λατρευτικές και λοιπές παραδοσιακές εκδηλώσεις, επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών σωματείων όλων των ευρωπαϊκών χωρών, με τη συνδιοργάνωση της ΕΣΗΕΑ (και ιδιαιτέρως της Προέδρου κ. Μαρίας Αντωνιάδου) και της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (και ιδιαιτέρως του Προέδρου της κ. Δημητρίου Καπούνη). Μεγάλη ήταν φέτος η συμμετοχή των πιστών, όχι μόνο στον Κυνίδαρο και την Ποταμιά, αλλά και στους υπολοίπους 60 πανηγυρίζοντες Ναούς του Αγίου Γεωργίου της Μητροπολιτικής περιφερείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων