22/11/2023 22/11/2023 Την Πολιούχο της Παναγία «Χρυσοπολίτισσα» εόρτασε και φέτος η Νάξος. Χθες Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου (ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο) και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου....
22 Νοεμβρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 9:34

Η Νάξος εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία «Χρυσοπολίτισσα»

Διαδώστε:
Η Νάξος εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία «Χρυσοπολίτισσα»

Την Πολιούχο της Παναγία «Χρυσοπολίτισσα» εόρτασε και φέτος η Νάξος. Χθες Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου (ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο) και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Με τους Αρχιερείς συλλειτούργησαν κληρικοί του νησιού, ενώ συμμετείχαν η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, ο Έπαρχος Νάξου και οι λοιποί τοπικοί άρχοντες του νησιού, ο Ταξίαρχος-Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικών, Πολιτιστικών και λοιπών φορέων της Νάξου, Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί λειτουργοί, αντιπροσωπείες μαθητών των σχολικών μονάδων της πόλεως και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με τις σημαίες τους και πλήθος κόσμου.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Επίσκοπος Κεράμων κήρυξε τον θείο λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία σε Αναγνώστη του κ. Ανδρέου Τσόλια, πρ. Αρεοπαγίτη, με σύζυγο καταγόμενη από τη Νάξο και πατέρα 7 τέκνων και κυρίως ευσεβές και φιλακόλουθο μέλος της Εκκλησίας.

Ακολούθως τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης.

Η λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκε στο Ηρώον της πόλεως, όπου εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση και μέσω της παραλιακής οδού και των γραφικών στενών της παλαιάς πόλεως, επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό. Εκεί, αφού εψάλη η ακροτελεύτιος Δέηση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους, τον Ιερό κλήρο και τον λαό, ιδιαιτέρως δε τους κληρικούς του Ιερού Ναού και τους συνεργάτες τους για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τους διδάσκοντες και διδασκομένους, το άγημα των ανδρών του στρατού ξηράς και του Λιμεναρχείου Νάξου, που επί των ώμων τους σήκωσαν την Ιερά Εικόνα καθώς και τους χορούς των Ιεροψαλτών για την άρτια απόδοση των ύμνων.

Σε όλους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πλουσία την Χάρη και ευλογία της Παναγίας μας στη ζωή και τα έργα τους.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων