11/11/2022 11/11/2022 Με κατάνυξη τιμήθηκε στη νήσο Πάρο, η Ιερά Μνήμη της Πολιούχου Παροικίας, Οσίας Μητρός Θεοκτίστης. Στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής (όπου και ο τάφος της Αγίας), τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο. Στην Θεία Λειτουργία, την Τετάρτη...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 11:16

Η Πάρος τίμησε την Οσία Θεοκτίστη

Διαδώστε:
Η Πάρος τίμησε την Οσία Θεοκτίστη

Με κατάνυξη τιμήθηκε στη νήσο Πάρο, η Ιερά Μνήμη της Πολιούχου Παροικίας, Οσίας Μητρός Θεοκτίστης. Στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής (όπου και ο τάφος της Αγίας), τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο.

Στην Θεία Λειτουργία, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, συμμετείχαν οι Ιερείς της νήσου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορείς και Σύλλογοι του νησιού, αντιπροσωπείες των Σχολείων της πόλεως και πλήθος πιστών.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στους δύο τιμωμένους Αγίους της πίστης, Θεοκτίστη και Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων, με κατεύθυνση τον κεντρικό λιμένα του νησιού, όπου εψάλη Δέηση για τους ναυτιλλομένους αδελφούς μας και εν συνεχεία η πομπή κατευθύνθηκε προς τα γραφικά σοκάκια της Παροικίας και ακολούθως προς το Ιερό Προσκύνημα.

Επανελθούσης της Λιτανείας και αφού εψάλη η ακροτελεύτιος Δέηση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη, τον Θεοφιλέστατο, τον Ιερό Κλήρο και όλους τους προαναφερθέντες επισήμους και εκπροσώπους, συνεχάρη δε τους Ιερείς του Ιερού Προσκυνήματος και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής για την άρτια διοργάνωση της Πανηγύρεως, τους Ιεροψάλτες για την μελωδική απόδοση των Ιερών Ύμνων και απηύθυνε προς όλους πατρικές ευχές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων