23/09/2022 23/09/2022 Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε χθες,  Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, με την ευκαιρία της νέας Κατηχητικής Χρονιάς 2022-2023. Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και απευθυνόμενος και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο της κατηχήσεως των νέων την εποχή μας,...
23 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2022 - 16:01

Ιερατική Σύναξη για την νέα Κατηχητική χρονιά στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη για την νέα Κατηχητική χρονιά στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε χθες,  Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, με την ευκαιρία της νέας Κατηχητικής Χρονιάς 2022-2023.


Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και απευθυνόμενος και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο της κατηχήσεως των νέων την εποχή μας, είναι κάτι το αναγκαίο και πολύ δύσκολο.

Το κατηχητικό είναι για να οδηγήσουμε τα παιδιά συνειδητότερα στην Εκκλησία, για να τα διδάξουμε ποια είναι η ορθόδοξη πίστη, για να μετέχουν στην Μυστυριακή ζωή της Εκκλησίας και κυρίως στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, το οποίο τα συνδέει στενότερα με την Εκκλησία μας.

Εν συνεχεία ο λόγος δόθηκε στους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητος στη Νάξο, Πρωτοπρεσβύτερους  Συμεών Τελόπουλο και Πέτρο Αμοργιανό και ακολούθως πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των κληρικών και των στελεχών.

Στο τέλος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος, αφού απηύθυνε ευχές προς όλους για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους, προσέφερε αναμνηστικά προς τους συμμετέχοντες, ενώ η φιλοξενούσα Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, φρόντισε για το κέρασμα γλυκισμάτων και αναψυκτικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων