10/07/2021 10/07/2021 Στην Ιερατική Σύναξη των κληρικών της νήσου Νάξου, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου προήδρευσε χθες, Παρασκευή 9-7-2021, το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους Ιερείς και λαϊκούς υπαλλήλους της Μητροπόλεως και καλωσόρισε τον Νάξιο κληρικό και ιατρό Παν....
10 Ιουλίου, 2021 - 16:32

Ιερατική Σύναξη περί βιοηθικής στη Νάξο

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη περί βιοηθικής στη Νάξο

Στην Ιερατική Σύναξη των κληρικών της νήσου Νάξου, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου προήδρευσε χθες, Παρασκευή 9-7-2021, το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους Ιερείς και λαϊκούς υπαλλήλους της Μητροπόλεως και καλωσόρισε τον Νάξιο κληρικό και ιατρό Παν. Αρχιμ. π. Γεώργιο Ρουσάκη, Διευθυντή Αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» και ιερατικώς προϊστάμενο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Βιοηθικά διλήμματα και Covid-19».

Δεύτερο θέμα της Συνάξεως ήταν η ενημέρωση για το θέμα του Κτηματολογίου στα Νομικά Πρόσωπα της Εκκλησίας (Μητροπόλεις, Ενορίες, Μονές, Ιδρύματα κλπ). Την ενημέρωση πραγματοποίησαν μετά από την προετοιμασία και τον συντονισμό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Κύλη, η Δικηγόρος κ. Μαρία Συριανού και ο Τοπογράφος Μηχανικός κ. Ιωάννης Καλοπαστάς. Και για τα δύο θέματα ακολούθησε χρήσιμος και εκτενής διάλογος. Στο τέλος προγραμματίστηκαν τα θέματα προετοιμασίας και πραγματοποιήσεως της μεγάλης τοπικής εορτής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου του Ναξίου, το Απολυτίκιο του οποίου εψάλη εν κατακλείδι της Συνάξεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων