10/03/2021 11/03/2021 Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας Αγγιδίων, όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιωάννου Ψαρρού, πρ. Διευθυντού του ΙΚΑ Νάξου. Ο εκλιπών, με καταγωγή από την Κόρωνο της Νάξου, υπήρξε, μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας...
10 Μαρτίου, 2021 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2021 - 10:23

Ήταν εξέχον πρόσωπο της κοινωνίας της Νάξου

Διαδώστε:
Ήταν εξέχον πρόσωπο της κοινωνίας της Νάξου

Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας Αγγιδίων, όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιωάννου Ψαρρού, πρ. Διευθυντού του ΙΚΑ Νάξου.

Ο εκλιπών, με καταγωγή από την Κόρωνο της Νάξου, υπήρξε, μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου και συγκεκριμένα από ιδρύσεώς του, συμμετέχοντας ενεργά τόσο στην ανάδειξη και προβολή του Ιερού Προσκυνήματος, όσο και στην ανέγερση του υπερμεγέθους νέου Ιερού Ναού.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το εξέχον αυτό πρόσωπο της κοινωνίας της Νάξου, ενώ ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος, Πνευματικός του εκλιπόντος, μίλησε για την αγάπη του προς την Εκκλησία, ιδιαιτέρως δε για την Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα.

Ακολούθως ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος, ανέγνωσε το σχετικό ψήφισμα, το οποίο εξέδωσε η Δ.Ε. κατά την έκτακτη συνεδρίασή της ενώ ο κ. Ιωάννης Κωνσταντάκης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κορώνου, ανέγνωσε ποίημα εις μνήμην του μεταστάντος.

Προ 26 ημερών, εκοιμήθη και η σύζυγος του εκλιπόντος, Αλεξάνδρα Πούλου, με την οποία συμπλήρωσε 68ετή χριστιανικό έγγαμο βίο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων