24/11/2019 24/11/2019 Την Κυριακή 24-11-2019, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως προέστη του ετησίου Μνημοσύνου της αειμνήστου Μαρουσώς Παντελαίου. Ακολούθως τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη επετείω της Εθνικής Αντιστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, παρουσία των Τοπικών Αρχών και...
24 Νοεμβρίου, 2019 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2019 - 18:14

Ευλογημένη Κυριακή στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Διαδώστε:
Ευλογημένη Κυριακή στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Την Κυριακή 24-11-2019, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως προέστη του ετησίου Μνημοσύνου της αειμνήστου Μαρουσώς Παντελαίου. Ακολούθως τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη επετείω της Εθνικής Αντιστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, παρουσία των Τοπικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με το πέρας της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου κα Χριστίνα Τσούλη. Στην συνέχεια κλήρος και λαός μετέβησαν στο μνημείο της Εθνικής Αντιστάσεως (στην Πλατεία Μαντώς Μαυρογένους) Παροικίας όπου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες κατά την Εθνική Αντίσταση. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, Προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων