02/03/2022 02/03/2022 Πανηγυρικά εορτάστηκε στη νήσο Νάξο η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικολάου του Πλανά, σήμερα 2 Μαρτίου 2022. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο,...
02 Μαρτίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 19:03

Λιτάνευσαν τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά στην Νάξο

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά στην Νάξο

Πανηγυρικά εορτάστηκε στη νήσο Νάξο η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικολάου του Πλανά, σήμερα 2 Μαρτίου 2022.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού», ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δέηση υπέρ καταπαύσεως του πολέμου στην Ουκρανία και επικρατήσεως της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, εξαιρέτως δε στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Ακολούθως έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην πόλη της Νάξου. Επανελθούσης της Ιεράς Λιτανεύσεως, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, τελέσθηκε η ακροτευλεύτιος Δέηση, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, τους ιερείς του νησιού τους τοπικούς άρχοντες, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και τον πιστό λαό του νησιού, συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, τον Διάκονο, τους Ιεροψάλτες και όλους τους συνεργάτες, για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως. Τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στην Ιερά Λιτανεία, συμμετείχε πλήθος κόσμου, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Ακτοπλοΐας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου κ. Ευδοκία Κατσάνη, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου κ. Μαρία Μάρκου, ο Λιμενάρχης Νάξου κ. Αλέξης Αποστολόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Νάξου κ. Νίκος Καραμάνης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νησιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων