27/09/2023 27/09/2023 Συμπληρώθηκαν χθες, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, 23 χρόνια από την θλιβερή εκείνη ημέρα του ναυαγίου του Ε/Ο «Εξπρές Σάμινα» ανοικτά της Πάρου. Ανήμερα της 23ης θλιβερής επετείου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:17

Μνήμοσυνο και Τρισάγιο για τα θύματα του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα» στην Πάρο

Διαδώστε:
Μνήμοσυνο και Τρισάγιο για τα θύματα του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα» στην Πάρο

Συμπληρώθηκαν χθες, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, 23 χρόνια από την θλιβερή εκείνη ημέρα του ναυαγίου του Ε/Ο «Εξπρές Σάμινα» ανοικτά της Πάρου.

Ανήμερα της 23ης θλιβερής επετείου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο.

Προ της Απολύσεως προέστη του Μνημοσύνου των 82 απολεσθέντων αδελφών μας και εν συνεχεία μετέβη στο Ακρωτήριο «Κορακιές» όπου στο ανεγερθέν Παρεκκλήσιο, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο σημείο όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του τότε Λιμενάρχη Πάρου, Δημητρίου Μάλαμα του Ναξίου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την νύκτα εκείνη του ναυαγίου, προσφέροντας θυσιαστικά τις υπηρεσίες του και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων