23/02/2020 23/02/2020 Την Κυριακή 23-2-2020 ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την Ιερά Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, ο οποίος κατά την παράδοση είναι συνιδρυτής, μαζί με τον πνευματικό του πατέρα Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, της Τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε της Ακολουθίας του...
23 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2020 - 22:26

ΝΑΞΟΣ: Πανήγυρις του Αγίου Πολύκαρπου και εις Διάκονον χειροτονία

Διαδώστε:
ΝΑΞΟΣ: Πανήγυρις του Αγίου Πολύκαρπου και εις Διάκονον χειροτονία

Την Κυριακή 23-2-2020 ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την Ιερά Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, ο οποίος κατά την παράδοση είναι συνιδρυτής, μαζί με τον πνευματικό του πατέρα Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, της Τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Ευσταθίου Βασιλάκη.

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του ο νέος Διάκονος προσφώνησε με εμφανή συγκίνηση τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος αντιφωνώντας αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία του «διακονείν» εντός του αγιασμένου χώρου της Εκκλησίας μας. «Διακονείν» με αγάπη, ταπείνωση και υπακοή σε όσα η Αγία μας Εκκλησία πατροπαραδότως ορίζει. Μετά την Χειροτονία ο νεοχειροτονηθείς δέχθηκε τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος και εν συνεχεία προσφέρθηκαν κεράσματα προς όλους τους μετασχόντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων