01/02/2024 01/02/2024 Μέσα σε πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του εν Πάρω ασκήσαντος, του θαυματουργού. Λόγω των θυελλωδών ανέμων και του εκδοθέντος «απαγορευτικού», ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Καλλίνικος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τη Νάξο για την Πάρο όπου πανηγυρίζεται κατ’ έτος στις 30 και 31 Ιανουαρίου η...
01 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 13:13

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Αρσενίου σε Πάρο και Νάξο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Αρσενίου σε Πάρο και Νάξο

Μέσα σε πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του εν Πάρω ασκήσαντος, του θαυματουργού.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων και του εκδοθέντος «απαγορευτικού», ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Καλλίνικος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τη Νάξο για την Πάρο όπου πανηγυρίζεται κατ’ έτος στις 30 και 31 Ιανουαρίου η επέτειος της οσιακής κοιμήσεώς του Αγίου. Αποκλεισθείς λοιπόν στη Νάξο μετέβη στον Ενοριακό Ναό της κωμοπόλεως του Αγίου Αρσενίου Νάξου το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Στην Πάρο

Αντίστοιχα και στην Πάρο πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις στον χώρο της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους, όπου οσιακώς εκοιμήθη και ετάφη ο Άγιος.

Συγκεκριμένα την παραμονή, Τρίτη 30-1-2024, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου (παραπλεύρως της Ιεράς Μονής) τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο και συμπροσευχομένου του προσκεκλημένου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, η οποία διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την ευγενική του πρόσκληση να προστεί της Ιεράς Πανηγύρεως, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεράμων κ. Βαρθολομαίο για το συλλείτουργο, καθώς και όλους τους πατέρες που συμμετείχαν τόσο στην Ακολουθία του Εσπερινού όσο και στην Θεία Λειτουργία, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου Β’, του π. Κωνσταντίνου Θεολογίτη και της Γεροντίσσης Αρσενίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων