08/04/2024 09/04/2024 Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής των Νηστειών τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου το απόγευμα της Κυριακής 7ης Απριλίου 2024. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και τη συμμετοχή κληρικών και των τριών νησιών της Μητροπολιτικής περιφερείας. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε...
08 Απριλίου, 2024 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2024 - 20:16

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής των Νηστειών στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Διαδώστε:
Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής των Νηστειών στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής των Νηστειών τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου το απόγευμα της Κυριακής 7ης Απριλίου 2024.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και τη συμμετοχή κληρικών και των τριών νησιών της Μητροπολιτικής περιφερείας.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο με θέμα: «Ο σταυρωμένος άνθρωπος».

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την χοροστασία, τον π. Δωρόθεο για την ομιλία, τους ιεροψάλτες για την άρτια και κατανυκτική απόδοση των ύμνων, τους κληρικούς και τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην Ακολουθία και ευχήθηκε προς όλους ο Θεός να μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να αξιωθούμε να φθάσουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων