16/06/2023 17/06/2023 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλοτίου Νάξου το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου ενώ τον Σεβασμιώτατο κατά την άφιξή του στον χώρο της εκδήλωσης, υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Αριστείδης Γρατσίας μαζί με τους διδασκάλους. Η εκδήλωση, η...
16 Ιουνίου, 2023 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 4:10

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στην εορτή λήξης δημοτικού σχολείου στη Νάξο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στην εορτή λήξης δημοτικού σχολείου στη Νάξο

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλοτίου Νάξου το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου ενώ τον Σεβασμιώτατο κατά την άφιξή του στον χώρο της εκδήλωσης, υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Αριστείδης Γρατσίας μαζί με τους διδασκάλους.

Η εκδήλωση, η οποία είχε τίτλο «Το μπαούλο της Φιλοτίτισσας γιαγιάς» περιλάμβανε αναμνήσεις, θρύλους, ιστορίες, παραδόσεις, έθιμα και ευχάριστες προσωπικές στιγμές, πλαισιομένα από παραδοσιακή νησιώτικη μουσική και χορό από τους μαθητές του σχολείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Έπαρχος Νάξου, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, ο Σχολικός Σύμβουλος Κυκλάδων (οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό), Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί γονείς.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την όμορφη εκδήλωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αυτές οι γιορτές που κάνει το σχολείο, δεν είναι μόνο ένα εφόδιο μνήμης για τα παιδιά, αλλά είναι και μια συμβολή κάθε χρόνο στην παράδοση και ευχήθηκε αρχικώς στους τρεις τιμηθέντες απερχομένους διδασκάλους κ. Μιχαήλ Κύλη, κ. Ελένη Γιαννούλη και Σοφία Γιακουμή, οι οποίοι όπως είπε αγάπησαν την εκπαίδευση και τα παιδιά και προσέφεραν για πολλά χρόνια την εκπαιδευτική τους εμπειρία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές της Στ’ τάξης, είπε ότι είναι μια συγκινητική στιγμή, φέτος που τελειώσατε το Δημοτικό σχολείο, την πρώτη και πολύ σημαντική βαθμίδα εκπαίδευσης και πολύ σημαντική, η οποία αφήνει τα αποτυπώματά της στη ζωή όλων μας και πρόσθεσε: Συνεχίστε με τον ίδιο ενθουσιασμό, που είχατε απόψε στην γιορτή και προχωρήστε όσο μπορείτε περισσότερο για να εφαρμόσετε το ψαλμικό «δράξασθε παιδείας», να αρπάξετε δηλαδή στη ζωή σας την ευκαιρία της παιδείας και της μόρφωσης και να έχετε πάντοτε υγεία και υπομονή στις σπουδές σας, για να σας χαίρονται και να σας καμαρώνουν οι γονείς σας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος διένειμε μικρές ευλογίες προς τους αποφοιτήσαντες μαθητές και τους διδασκάλους, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα προς όλους τους συμμετέχοντες, που προσέφεραν οι Φιλοτίτισσες νοικοκυρές.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων