12/08/2021 12/08/2021 Την Τρίτη το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Φιλότι της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος, στο τέλος της οποίας απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού...
12 Αυγούστου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2021 - 21:14

Ο Παροναξίας Καλλίνικος στο Φιλότι της Νάξου

Διαδώστε:
Ο Παροναξίας Καλλίνικος στο Φιλότι της Νάξου

Την Τρίτη το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Φιλότι της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος, στο τέλος της οποίας απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ακολούθως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Επιτροπή του Εκκλησιαστικού και Λαογραφικού Μουσείου Φιλωτίου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως. Στην αρχή της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εν συνεχεία ακολούθησαν οι τρεις ομιλίες, του Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Κύλη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς με θέμα: «Η Νάξος κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας-Τουρκοκρατίας», του κ. Αντωνίου Τζιώτη, Φιλολόγου με θέμα: «Η κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στη Νάξο» και του Πρωτ. π. Ιωάννη Μανιού, Γενικού Αρχιερατικού Επόπτη Νήσου Νάξου με θέμα: «Η συμβολή του κλήρου στην Επανάσταση του 1821».

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Καθηγητής και πρ. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Στέφανος Ήμελλος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Συλλόγων καθώς και μεγάλος αριθμός κοινού.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων