01/06/2020 01/06/2020 Στον νέο Ιερό Ναό του Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου βρέθηκε χθες, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και ιερούργησε.  Το Προσκύνημα της Παναγίας της Αργοκοιλιωτίσσης (που είναι και το μεγαλύτερο της Νάξου) πανηγυρίζει κατά την εορτή της Ζωοδόχου...
01 Ιουνίου, 2020 - 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 13:41

Οι Νάξιοι γιόρτασαν την Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα

Διαδώστε:
Οι Νάξιοι γιόρτασαν την Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα

Στον νέο Ιερό Ναό του Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου βρέθηκε χθες, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και ιερούργησε. 

Το Προσκύνημα της Παναγίας της Αργοκοιλιωτίσσης (που είναι και το μεγαλύτερο της Νάξου) πανηγυρίζει κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής (Παρασκευή Διακαινησίμου). Λόγω όμως των μέτρων υγειονομικής προστασίας ο Σεβασμιώτατος την ημέρα της εορτής λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών με την συμμετοχή μόνο δύο ιερέων και δύο ιεροψαλτών, γι’ αυτό και θέλησε με την πρώτη ευκαιρία (μετά δηλαδή την χαλάρωση των μέτρων) να τελέσει μια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έτσι ώστε να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν οι πιστοί, οι οποίοι ευλαβούνται ιδιαιτέρως την Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα και, σε πολλές περιπτώσεις, μεταβαίνουν με τα πόδια απ’ όλα τα σημεία του νησιού, οδοιπορώντας μέχρι 7 και 8 ώρες, προκειμένου να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε έγκαιρα αυτή η λατρευτική σύναξη στην οποία συμμετείχε πλήθος Ναξίων, εφαρμόζοντας τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και την προσφορά των κερασμάτων ο Σεβασμιώτατος μετέβη (μετά από πρόσκληση του Διοικητού) στην παρακείμενη μονάδα Πολεμικού Ναυτικού (Παρατηρητήριο) όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπηρετούντες και να τους προσφέρει αναμνηστικά δώρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων