19/08/2020 19/08/2020 Την Τρίτη 18-8-2020 ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του εν Πάρω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νικόλαος Κρασσάς, Κληρικός της Ιεράς...
19 Αυγούστου, 2020 - 9:25

Οι Παριανοί εόρτασαν τον όσιο Αρσένιο

Διαδώστε:
Οι Παριανοί εόρτασαν τον όσιο Αρσένιο

Την Τρίτη 18-8-2020 ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του εν Πάρω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νικόλαος Κρασσάς, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος με τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς μετέβησαν στο μνήμα του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Θεολογίτη, βασικού συντελεστού της ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Αρσενίου, όπου ετελέσθη όπως κάθε χρόνο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Προ του “Δι’ ευχών” ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό της Πάρου για την αθρώα συμμετοχή τους (παρά τα προβλήματα της πανδημίας) στις λατρευτικές συνάξεις του διημέρου και ευχήθηκε προς όλους πλούσια την χάρη και την ευλογία του Αγίου Αρσενίου στη ζωή και τα έργα τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων