06/06/2023 06/06/2023 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο),...
06 Ιουνίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 21:23

Πανήγυρη Αγίου Πνεύματος στο Γαλανάδο Νάξου

Διαδώστε:
Πανήγυρη Αγίου Πνεύματος στο Γαλανάδο Νάξου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο), τον Σταυροφόρο-Οικονόμο Νικόλαο Βασιλάκη, τον οικείο Εφημέριο Οικονόμο Δημοσθένη Φίλιππα και τους Διακόνους Νεκτάριο Σκουλάτο και Παναγιώτη Σιαχάμη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς το πολυπληθές εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως στον εορτάζοντα π. Δωρόθεο καλώντας και τους παρισταμένους πιστούς να προσεύχονται για εκείνον ώστε το Πανάγιο Πνεύμα να κατευθύνει πάντοτε την ζωή του και τα αγαθά έργα του εις νομάς σωτηρίους.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία, στο τέλος της οποίας ο π. Δωρόθεος διένειμε γλυκίσματα και εικόνες του Αγίου Δωροθέου προς όλους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων