14/07/2022 14/07/2022 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Νωρίτερα, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του...
14 Ιουλίου, 2022 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2022 - 13:52

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικοδήμου στην γενέτειρά του

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικοδήμου στην γενέτειρά του

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Νωρίτερα, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης, την οποία είχε την ευγενή καλοσύνη να κομίσει από την Νέα Φιλαδέλφεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας-Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Προ του «Νυν απολύεις…», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος παρουσίασε τους προσκεκλημένους Αγίους Αρχιερείς και τους προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία τους.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους και των υπολοίπων Αρχιερέων, τον Σεβασμιώτατο κ.Καλλίνικο για την αδελφική πρόσκλησή του, κήρυξε τον θείο λόγο. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων