20/05/2022 20/05/2022 Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Θαλλελαίου του Ιαματικού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου. Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσυγκελεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο και τον Διάκονο Ευστάθιο Βασιλάκη, μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου...
20 Μαΐου, 2022 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2022 - 17:07

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Θαλλελαίου στη Νάξο

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Θαλλελαίου στη Νάξο

Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Θαλλελαίου του Ιαματικού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου.

Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσυγκελεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο και τον Διάκονο Ευστάθιο Βασιλάκη, μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Θαλλελαίου στο ομώνυμο χωριό της Νάξου, όπου με την συμμετοχή κληρικών του νησιού, χοροστάτησε στον Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς όλους, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Σταυροφόρο-Οικονόμο Αντώνιο Βερύκκοκο και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της Πανηγύρεως και ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, συμμετείχαν στην Πανήγυρη.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας Παρασκευής 20 Μαΐου το θείο λόγο κήρυξε κατά την Θεία Λειτουργία ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Σταυράκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι.Μ. Φανερωμένης Νάξου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων