15/08/2023 15/08/2023 Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή στην Πάρο είναι ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα που γιορτάζουν σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας. Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντος του Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Παροναξίας...
15 Αυγούστου, 2023 - 7:51
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 7:34

Παροναξίας Καλλίνικος: Η Παναγία Εκατονταπυλιανή αποτελεί τηλαυγή πνευματικό φάρο της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Παροναξίας Καλλίνικος: Η Παναγία Εκατονταπυλιανή αποτελεί τηλαυγή πνευματικό φάρο της Ορθοδοξίας

Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή στην Πάρο είναι ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα που γιορτάζουν σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας.

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντος του Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Τηλαυγής πνευματικός φάρος της Ορθοδοξίας

Προ του «Νυν απολύεις…» ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο και τους εκπροσώπους της πολιτειακής ηγεσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή και τα αγαθά έργα τους, με τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου. Τόνισε δε ότι η Παναγία η Εκατονταπυλιανή που βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου, αποτελεί για 17 ολόκληρους αιώνες, τον τηλαυγή πνευματικό φάρο, όχι μόνο των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, αλλά όλης της Ορθοδοξίας.

Ακολούθως ο χοροστατών Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος κήρυξε τον θείο λόγο. Στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Μάρκος Καφούρος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ο Αρχηγός του Στόλου, Αντιναύαρχος κ. Ελευθέριος Κατάρας, ο Εκπρόσωπος του Αργηγού του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχος κ. Νικόλαος Πολέμης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Βάμβουκας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας κατά την διάρκεια της οποίας εψάλλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων