29/09/2023 29/09/2023 Τον Αγιασμό για τη νέα δικαστική χρονιά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, χθες, στο Δικαστικό Μέγαρο Νάξου. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κύλη, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία των δικαστικών, εισαγγελικών και λοιπών αρχών του Πρωτοδικείου Νάξου. Στο...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 11:33

Παροναξίας Καλλίνικος προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας Εκκλησίας

Διαδώστε:
Παροναξίας Καλλίνικος προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας Εκκλησίας

Τον Αγιασμό για τη νέα δικαστική χρονιά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, χθες, στο Δικαστικό Μέγαρο Νάξου.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κύλη, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία των δικαστικών, εισαγγελικών και λοιπών αρχών του Πρωτοδικείου Νάξου.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους συμμετέχοντες λειτουργούς της δικαιοσύνης να έχουν υγεία, ακμή σωματικών και πνευματικών δυνάμεων και να έχουν πάντοτε στις πράξεις τους και τις ενέργειές τους τον θείο φωτισμό, όπως διαβάσαμε και στις ευχές, διότι είναι δύσκολο να μπορεί ο άνθρωπος να απονέμει την δικαιοσύνη, γιατί τα κριτήρια είναι περιορισμένα και ο μόνος καρδιογνώστης των ψυχών και των σωμάτων ημών, είναι ο ίδιος ο Άγιος Τριαδικός Θεός.

Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος, ο δικαστής, ο με οποιονδήποτε τρόπο υπηρετών την δικαιοσύνη καλείται να επικαλείται την χάρη του Θεού να τον φωτίζει πάντοτε στις αποφάσεις του. Αυτή η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησίας και γι’ αυτό έχει ορίσει και τον προστάτη της δικαιοσύνης Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τον Πολιούχο των Αθηνών.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, η οποία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή και ευλογία να τελέσει σήμερα την Ακολουθία του Αγιασμού και ευχήθηκε προς όλους τους συναδέλφους καταλλήλως και έκλεισε εν συνεχεία με ευχές η νέα Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων