18/08/2021 18/08/2021 Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του οσίου Αρσενίου του εν Πάρω τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Προναξίας το διήμερο 17-18 Αυγούστου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν  η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου Πάρου και συγκεκριμένα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Οσίου (παραπλεύρως της Ιεράς Μονής). Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
18 Αυγούστου, 2021 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 14:48

Λιτανεία των ι. λειψάνων του Αγίου Αρσενίου στην Πάρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Λιτανεία των ι. λειψάνων του Αγίου Αρσενίου στην Πάρο (ΦΩΤΟ)

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του οσίου Αρσενίου του εν Πάρω τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Προναξίας το διήμερο 17-18 Αυγούστου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν  η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου Πάρου και συγκεκριμένα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Οσίου (παραπλεύρως της Ιεράς Μονής).

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Στην Ακολουθία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς καθώς και ευλαβείς προσκυνητές της νήσου.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 18-8-2021, τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Μάρκου Κυδωνιέως, υιού του Πρωτ. π. Δημητρίου Κυδωνιέως, Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου Πάρου-Αντιπάρου. Στην προσφώνηση του χειροτονουμένου απήντησε ο Σεβασμιώτατος και του ευχήθηκε να έχει ως πρότυπο στη ζωή του τον εορταζόμενο και τιμώμενο Άγιο Αρσένιο, ο οποίος ως ιερεύς και εκείνος πολιτεύτηκε ως ουράνιος άνθρωπος διότι «ως Άγγελος ώφθη επί γης, ασκήσει ουρανίων αρετών».

Προ του «Δι΄ ευχών» πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ιερού Ναού η Λιτάνευση των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Όσίου Αρσενίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Θεολογίτη, κτήτορος του νέου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Αρσενίου, στον περίβολο του οποίου βρίσκεται ο τάφος του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων