14/09/2020 14/09/2020 Στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής Πάρου χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους επί τη εορτή της Παγκοσμίου Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος σήμερα, Δευτέρα 14-9-2020. Κι αν κάποιος αναρωτηθεί τι σχέση έχει η Εκατονταπυλιανή με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, πρέπει να πούμε ότι...
14 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2020 - 19:20

Πώς σχετίζεται η Εκατονταπυλιανή με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Πώς σχετίζεται η Εκατονταπυλιανή με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής Πάρου χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους επί τη εορτή της Παγκοσμίου Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος σήμερα, Δευτέρα 14-9-2020.

Κι αν κάποιος αναρωτηθεί τι σχέση έχει η Εκατονταπυλιανή με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, πρέπει να πούμε ότι η ανέγερση του ως άνω παλαιοχριστιανικού παλλαδίου της Κυρίας Θεοτόκου συνδέεται με το ταξίδι της Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Τον Θείο Λόγο στην εορτή κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς τους εκκλησιαζομένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων