15/10/2021 15/10/2021 Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έχοντας μεταφέρει τα ονομαστήριά του (μετά την επίσημη Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης) στην εορτή της Ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Έδεσσα (15-10-2020), μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, κομίζοντας απότμημα Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ιεράρχου,...
15 Οκτωβρίου, 2021 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2021 - 20:23

Προσκύνησαν Τίμιο Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου στη Νάξο

Διαδώστε:
Προσκύνησαν Τίμιο Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου στη Νάξο

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έχοντας μεταφέρει τα ονομαστήριά του (μετά την επίσημη Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης) στην εορτή της Ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Έδεσσα (15-10-2020), μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, κομίζοντας απότμημα Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ιεράρχου, το οποίο προσέφερε πέρυσι ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Μετά την μικρή δέηση της υποδοχής του Τιμίου Λειψάνου χοροστάτησε στον Όρθρο και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, χειροθέτησε τον υποψήφιο Διάκονο Νεκτάριο Σκουλάτο στο βαθμό του Υποδιακόνου.

 

 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του προαναφερθέντος Υποδιακόνου, Νεκτάριου Σκουλάτου, ο οποίος είναι υιός του Πρωτοπρεσβυτέρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Βίβλου Νάξου π. Εμμανουήλ Σκουλάτου. Μετά την προσφώνηση του υποψηφίου, αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, χρησιμοποιήσας κυρίως κείμενα του Αγίου Καλλινίκου σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μετά την Θεία Λειτουργία, οι συλλειτουργήσαντες κληρικοί και το πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκαν στον χειροτονηθέντα, ο οποίος τους προσέφερε συμβολικά μαζί με τα γλυκίσματα και ένα μικρό κομβοσχοινάκι. Ακολούθησε νηστίσιμο πρόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Να σημειωθεί πως ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος είναι έγγαμος και πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων