30/10/2019 30/10/2019 Την Δευτέρα 28-10-2019 (Εορτή της Αγίας Σκέπης) ο Σεβασμιώτατος Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κατά την διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία προέστη της Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ....
30 Οκτωβρίου, 2019 - 19:57
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 19:09

Σημαίες στη “γαλανόλευκη” Εκατονταπυλιανή

Διαδώστε:
Σημαίες στη “γαλανόλευκη” Εκατονταπυλιανή

Την Δευτέρα 28-10-2019 (Εορτή της Αγίας Σκέπης) ο Σεβασμιώτατος Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κατά την διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Εν συνεχεία προέστη της Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πάρου και καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Πάρου.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχο Πάρου, τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου, όλες τις Τοπικές Αρχές και το σύνολο της μαθητιώσας νεολαίας της Παροικίας, μετέβη στο Ηρώο της Πόλεως όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως των Πεσόντων κατά τον πόλεμο του ’40 – ’41. Αφού πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αμέσως μετά παρηκολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο του νησιού.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων