08/01/2020 08/01/2020 Eορτάστηκε και φέτος 6-1-2020, η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη νήσο Πάρο. Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως, σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, τέλεσε την Ακολουθία του...
08 Ιανουαρίου, 2020 - 9:28

Στα παγωμένα νερά της Πάρου για να πιάσουν τον Σταυρό

Διαδώστε:
Στα παγωμένα νερά της Πάρου για να πιάσουν τον Σταυρό

Eορτάστηκε και φέτος 6-1-2020, η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη νήσο Πάρο. Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως, σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Κατερίνας Μονογυιού, του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου και των λοιπών Τοπικών Αρχών.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση φέτος λόγω των δυνατών θυελλωδών ανέμων, αντί του κεντρικού Λιμένος Πάρου, την θέση «Βίντσι» Παροικίας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα.

Τηρώντας την ωραία και παλαιά παράδοση δύο νέοι αψηφώντας το δριμύ ψύχος, έπεσαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας, για να «πιάσουν» τον Σταυρό. Και στους δύο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μικρές ευλογίες, ενώ στον Στυλιανό Πατρίκη που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, μια Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, πιστό αντίγραφο της εφεστίου Ιεράς Εικόνος. Σε όλους τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πλούσια την Χάρη του Επιφανέντος Χριστού και το Θείο Φως να φωτίζει και να καταυγάζει την ζωή και τα έργα τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων