20/08/2023 20/08/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, ιερούργησε την Κυριακή 20-8-2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νέας Ιωνίας, Αρχιμ. Ηλία Καρατζά (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο) τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τους Πρωτοπρ....
20 Αυγούστου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2023 - 16:35

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Πρεσβυτέρας στη Νάξο

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Πρεσβυτέρας στη Νάξο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, ιερούργησε την Κυριακή 20-8-2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νέας Ιωνίας, Αρχιμ. Ηλία Καρατζά (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο) τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τους Πρωτοπρ. Αντώνιο Απειρανθίτη, Απόστολο Βελώνη και Νεκτάριο Αλεξόπουλο και τον Διάκονο Νεκτάριο Σκουλάτο.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου της αειμνήστου Πρεσβυτέρας Ευγενίας Απειρανθίτη και του 9μήνου Μνημοσύνου του 20χρονου Ευριπίδου-Μαρίου Κουνάδη. Στο τέλος των Μνημοσύνων, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Πρεσβυτέρα Ευγενία ήταν μια στοργική μητέρα, σύζυγος και κόρη.

Ήταν μια Πρεσβυτέρα υποδειγματική, η οποία επικύρωσε τον ευλογημένο χαρακτήρα και προσωπικότητά της με την υπομονή και καρτερία και πίστη στο Θεό κατά την διάρκεια της ασθενείας της.

Κλείνοντας την σύντομη έκφραση των ευχών τόνισε ότι, μέσα στην Εκκλησία μάς ενώνουν οι δοκιμασίες της ζωής και συμμετέχουμε ευχαριστιακά και προσευχητικά, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, που αποτελεί και τον καλύτερο τρόπο αντιμετωπίσεώς τους. Τέλος, ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των δύο δούλων του Ευγενίας Πρεσβυτέρας και Ευριπίδου-Μαρίου «εν σκηναίς Δικαίων και Αγίων» και να παρηγορεί τους βαθύτατα πονεμένους οικείους τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων