04/09/2023 04/09/2023 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου Κορωνίδος (Κωμιακής) Νάξου μετέβη χθες ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, Ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο) και τους Διακόνους Νεκτάριο Σκουλάτο και Παναγιώτη...
04 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2023 - 17:36

Το 40νθήμερο μνημόσυνο του Γέροντος Ιεροθέου στην γενέτειρά του

Διαδώστε:
Το 40νθήμερο μνημόσυνο του Γέροντος Ιεροθέου στην γενέτειρά του

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου Κορωνίδος (Κωμιακής) Νάξου μετέβη χθες ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας,

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο) και τους Διακόνους Νεκτάριο Σκουλάτο και Παναγιώτη Σιαχάμη.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προέστη του 40νθημέρου μνημοσύνου του μακαριστού Γέροντος Ιεροθέου Ιερομονάχου, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ως άνω χωριό καθώς και του ετησίου μνημοσύνου της αειμνήστου Μαρίας Νικολάκη.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αοιδίμου Γέροντος αλλά και στην ιδιαίτερη ευλογία που έχει το χωριό της Κωμιακής, να προέρχονται από τα σπλάχνα του δύο αγιασμένες μορφές και κατά σάρκα συγγενείς, οι μακαριστοί Γέροντες της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, Ιερόθεος και Επιφάνιος.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων