31/01/2022 31/01/2022 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου και συγκεκριμένα στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας σήμερα, Δευτέρα 31-1-2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Προ της αναγνώσεως του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή «Επί καθιερώσει Ιερού Άμβωνος», με την ευκαιρία της τοποθετήσεως Άμβωνος στον...
31 Ιανουαρίου, 2022 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2022 - 14:54

Τον Άγιο Αρσένιο πανηγύρισαν στην Πάρο

Διαδώστε:
Τον Άγιο Αρσένιο πανηγύρισαν στην Πάρο

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου και συγκεκριμένα στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας σήμερα, Δευτέρα 31-1-2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Προ της αναγνώσεως του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή «Επί καθιερώσει Ιερού Άμβωνος», με την ευκαιρία της τοποθετήσεως Άμβωνος στον Ιερό Ναό, που αποτελεί έργο του σπουδαίου Παριανού Καλλιτέχνη-Ξυλογλύπτη κ. Αντωνίου Ρούσσου, όπως άλλωστε και όλα τα ξυλόγλυπτα στοιχεία του Ιερού Ναού (Τέμπλο, Προσκυνητάρια κλπ).

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Αρχιμ. Νικόδημος Σαραντόπουλος. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο παριανός λαός με επικεφαλής τους τοπικούς άρχοντες του νησιού. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς τους εκκλησιαζομένους και ευχήθηκε ιδιαιτέρως για την ασθενούσα Γερόντισσα Αρσενία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής.

Το προηγούμενο απόγευμα ο Σεβασμιώτατος είχε χοροστατήσει στον Εσπερινό επί τη μνήμη του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω και είχε ευλογήσει τους προσφερθέντες άρτους. Τον θείο λόγο στον εσπερινό κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα εξέφρασε τις ευχές του για την κατά Θεόν πορεία της Γυναικείας Αδελφότητος της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Οσίου, αλλά και όλων των ευλαβών προσκυνητών αυτής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων