10/08/2023 10/08/2023 Το μικρό και απομακρυσμένο, αλλά πολύ γραφικό και παραδοσιακό χωριό της Νάξου, με την ονομασία Σκαδό, επισκέφθηκε εχθές το απόγευμα, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Διάκονο π. Νεκτάριο Σκουλάτο, όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Μικράς Παρακλήσεως. Στο...
10 Αυγούστου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2023 - 14:40

Χοροστασία Μητροπολίτη Παροναξίας στην Παράκληση της Παναγίας στο Σκαδό

Διαδώστε:
Χοροστασία Μητροπολίτη Παροναξίας στην Παράκληση της Παναγίας στο Σκαδό

Το μικρό και απομακρυσμένο, αλλά πολύ γραφικό και παραδοσιακό χωριό της Νάξου, με την ονομασία Σκαδό, επισκέφθηκε εχθές το απόγευμα, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Διάκονο π. Νεκτάριο Σκουλάτο, όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Μικράς Παρακλήσεως.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς κατοίκους. Ας σημειωθεί ότι μέχρι το 1940, αυτό το ορεινό χωριό είχε πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων και πολυπληθές Δημοτικό Σχολείο. Τα επόμενα όμως χρόνια (μετά την γερμανική κατοχή) υπέστη ραγδαία πληθυσμιακή μείωση και οι μόνιμοι κάτοικοί του ανέρχονται πλέον σε διψήφιο αριθμό, οι οποίοι κατά τους θερινούς μήνες αυξάνονταν κατά πολύ. Την Ενορία εξυπηρετεί λειτουργικά με πρόγραμμα ο π. Μιχαήλ Φραγκουλόπουλος, Εφημέριος Κυνιδάρου Νάξου, με πολλή επιμέλεια και φροντίδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων