11/01/2019 11/01/2019 Σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, που η εκκλησία μας τιμά και εορτάζει τον όσιο Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη που είχε γεννηθεί το 424 μ. Χ. στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία, τελείται στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων...
11 Ιανουαρίου, 2019 - 9:27

Στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Κανάγκα κ. Θεοδόσιος

Διαδώστε:
Στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Κανάγκα κ. Θεοδόσιος

Σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, που η εκκλησία μας τιμά και εορτάζει τον όσιο Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη που είχε γεννηθεί το 424 μ. Χ. στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία, τελείται στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ.κ. Θεοδοσίου.

Ο Άγιος Θεοδόσιος, μικρός μελέτησε πολύ την Αγία Γραφή και νεαρός ήρθε να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και έπειτα να μονάσει (451). Εκοιμήθη στις 11 Ιανουαρίου του 529, ημέρα κατά την οποία και τιμάται η μνήμη του.

Ο σεβασμιότατος κ.κ. Θεοδόσιος που για πολλά χρόνια λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πατρών εξελέγη πριν περίπου ενάμιση μήνα, από την Ιεραρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατόπιν εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεοδώρου, νέος Μητροπολίτης Κανάγκας στο Κονγκό. Ο κ.κ. Θεοδόσιος έχει γεννηθεί το 1973 εν Κυπαρίσσω, της Επαρχίας Τριχωνίδος του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων