15/10/2018 15/10/2018 Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από 60 προσκυνητές, όπου έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαθολομαίο. Ο Παναγιώτατος δέχθηκε με πολλή αγάπη τον Πατρινό Ποιμενάρχη και τους λοιπόυς προσκυνητές (κληρικούς και λαϊκούς) απευθύνοντάς τους  ευχές και πατριαρχικές ευλογίες. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και οι εκ Πατρών Κληρικοί...
15 Οκτωβρίου, 2018 - 13:36

Στο Φανάρι ο Μητρ. Πατρών με 60 προσκυνητές

Διαδώστε:
Στο Φανάρι ο Μητρ. Πατρών με 60 προσκυνητές

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από 60 προσκυνητές, όπου έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαθολομαίο. Ο Παναγιώτατος δέχθηκε με πολλή αγάπη τον Πατρινό Ποιμενάρχη και τους λοιπόυς προσκυνητές (κληρικούς και λαϊκούς) απευθύνοντάς τους  ευχές και πατριαρχικές ευλογίες.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και οι εκ Πατρών Κληρικοί είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον Παναγιώτατο στο Πατριαρχικό Γραφείο και παρεκάθησαν στην Πατριαρχική Τράπεζα κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του κ. Βαρθολομαίου.

Οι εκ Πατρών προσκυνητές προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Παναγία των Βλαχερνών, στην Ιερά Μονή Μπαλουκλή, επισκέφθηκαν την Μονή της Χώρας, την Μεγάλη Σχολή του Γένους και την Αγία Σοφία. Επίσης, επισκέφθηκαν τα Πριγκηπονήσσια, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκηπο.

Στο τέλος, αφού περιηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, μετέβησαν στην Σηλυβρία, την πατρίδα του Αγίου Νεκταρίου, όπου συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, που ετελέσθη στο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Οίκου της Ιεράς Μητροπόλεως Σηλυβρίας. Επίσης, επισκέφθηκαν τον τόπο που γεννήθηκε ο Αγιος Νεκτάριος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων