18/03/2024 19/03/2024 Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, ετελέσθη, το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου 2024 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στον Εσπερινό, εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πλήθους Ιερέων της πόλεως των Πατρών και της ευρυτέρας...
18 Μαρτίου, 2024 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 19:33

Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Πατρών

Διαδώστε:
Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Πατρών

Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, ετελέσθη, το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου 2024 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στον Εσπερινό, εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πλήθους Ιερέων της πόλεως των Πατρών και της ευρυτέρας Μητροπολιτικής περιφερείας.

Παρακολουθήσετε σε επανάληψη τον A’ Κατανυκτικό Εσπερινό:

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θέμα: «Το στάδιον των αρετών ηνέωκται, οι βουλόμενοι αθλήσαι εισέλθετε».

Ανέλυσε θεολογικώς τα, περί του σταδίου των πνευματικών αγωνισμάτων, της απαρχής του αγώνα, της μεγάλης προσπαθείας να νικήσωμε τα εμπόδια και τα περί των πολλών κόπων, ως και των πνευματικών φαρμάκων για την θεραπεία των τραυμάτων και πληγών από τον αγώνα αυτόν, ώστε να φθάσωμε νικηταί στο τέρμα και να λάβωμε τον της νίκης στέφανον παρά του Σωτήρος ημών.

Μίλησε επίσης ο Σεβασμιώτατος για τρεις κατηγορίες ανθρώπων, σχετικά με το θέμα αυτό.

Οι πρώτοι είναι εκείνοι οι οποίοι, ενώ ακούουν την προτροπή και το κάλεσμα, αδιαφορούν και προσπερνούν, χωρίς να φθάσουν έστω και στο κατώφλι των πυλών του σταδίου.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνοι, οι οποίοι εισέρχονται στο στάδιο, αρχίζουν τον αγώνα, αλλά ένεκα εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων και της ελλείψεως διαθέσεως για περαιτέρω κόπους, εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Και στην τρίτη κατηγορία ανήκουν εκείνοι, οι οποίοι εισέρχονται στο στάδιο των αγώνων, αγωνίζονται με θέληση και απόφαση να νικήσουν, ξεπερνούν τις αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις και φθάνουν στην νικηφόρο έκβαση και στην χαρά της Αναστάσεως, έχοντες συσταυρωθή με τον Σωτήρα και Λυτρωτή Κύριο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο οποίος ονομάζεται, ως γνωστόν, Εσπερινός της συγγνώμης, άπαντες οι Κληρικοί και το μέγα πλήθος των πιστών, ασπάστηκαν τον Τίμιο Σταυρό και το χέρι του Σεβασμιωτάτου, εκζητούντες και δίδοντες συγγνώμην μεταξύ τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων