16/07/2020 16/07/2020 Με εγκύκλιό του προς τον Ιερό Κλήρο και τον Πατραϊκό Λαό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενημερώνει ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 κατά την ώρα που θα βεβηλώνεται ο Ναός της του Θεού Σοφίας της Κωνσταντινουπόλεως, την ώρα που θα υβρίζονται για μια ακόμα φορά τα ιερά και τα όσια του Γένους μας,...
16 Ιουλίου, 2020 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 16:08

Πένθιμες καμπάνες για την Αγία Σοφία στις 24/7

Διαδώστε:
Πένθιμες καμπάνες για την Αγία Σοφία στις 24/7

Με εγκύκλιό του προς τον Ιερό Κλήρο και τον Πατραϊκό Λαό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενημερώνει ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 κατά την ώρα που θα βεβηλώνεται ο Ναός της του Θεού Σοφίας της Κωνσταντινουπόλεως, την ώρα που θα υβρίζονται για μια ακόμα φορά τα ιερά και τα όσια του Γένους μας, από τους απογόνους των βαρβάρων κατακτητών της Βασιλίδος των πόλεων, εκείνη την ώρα θα τελεσθή η Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας την Ελευθερώτρια του Γένους μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών με την συμμετοχή συνόλου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παράλληλα θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών της πόλεως των Πατρών και όλων των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όλα αυτά σημειώνει ο Σεβασμιώτατος, σε ένδειξη βαθυτάτης οδύνης και άλγους ψυχής και διαμαρτυρίας για το ανοσιούργημα το οποίο επιτελείται εις βάρος της ορθοδόξου πίστεως, του Ελληνισμού και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ίσως ακούοντες τις πένθιμες καμπάνες στην Πατρίδα μας αφυπνισθούν υπνώσουσες συνειδήσεις και αντιληφθούν ότι πρέπει να εγερθούμε εκ του ύπνου και της ραστώνης των τελευταίων δεκαετιών, που μέσα από κλίμα ενδοτισμού και παραχάραξης της ιστορίας, βρεθήκαμε προ απροόπτων καταστάσεων και, μη γένοιτο, ίσως έχομε και χειρότερα.

Όμως ίσως και η Ευρώπη μέσα απ’ όλες αυτές τις αντιδράσεις Ελλήνων και ξένων, αλλά και οι «δυνατοί» και «μεγάλοι» της γης, αντιληφθούν τι σημαίνει τουρκική προκλητικότητα διαχρονικά και προσβολή των ιερών και των οσίων των άλλων Λαών και των πολιτιστικών τους συμβόλων, από την γείτονα χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων