09/09/2022 09/09/2022 Στον περικαλλή και περιάσκουστο, στον ιστορικό και εμβληματικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντανάσσης των Πατρών, εορτάστηκε πανευφροσύνως και πανδήμως η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πλήθη πιστών κατέκλυσαν κατά τις ημέρες των εορτασμών για να ασπασθούν το περίπυστο και θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2022 - 13:02

Αθρόα η συμμετοχή του Πατραϊκού λαού στην εορτή της Παναγίας Παντανάσσης

Διαδώστε:
Αθρόα η συμμετοχή του Πατραϊκού λαού στην εορτή της Παναγίας Παντανάσσης

Στον περικαλλή και περιάσκουστο, στον ιστορικό και εμβληματικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντανάσσης των Πατρών, εορτάστηκε πανευφροσύνως και πανδήμως η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν κατά τις ημέρες των εορτασμών για να ασπασθούν το περίπυστο και θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής και βάση αγιογραφικών χωρίων αναφέρθηκε στο πανάγιο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την προστασία του αγέννητου παιδιού και την αποφυγή των εκτρώσεων.

Επίσης εν ολίγοις αναφέρθηκε στην υπόθεση της Εορτής και ευχήθηκε στους Ιερείς και στο προσωπικό του Ναού τα δέοντα, επαινώντας τον Πατραϊκό Λαό για την αθρόα συμμετοχή του στον εορτασμό.

Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος εν πληθούση Εκκλησία, κήρυξε τον θείο λόγο.

Στον μεθέορτο Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση εχοροστάτησε και ωμίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην παλαίφατη Ιερά Μονή Φιλοκαλίου (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης) εχοροστάτησε και ωμίλησε εν πληθούση Εκκλησία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος μετά της συνοδείας του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων