17/07/2023 17/07/2023 Ένας ακόμη ιερός Ναός παραδόθηκε στη Θεία Λατρεία, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Πρόκειται για τον κοιμητηριακό ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, στο χωριό Άρλα Πατρών, ο οποίος ανεγέρθηκε εκ θεμελίων στον τόπο όπου βρίσκεται ο προηγούμενος Ναός της Αγίας, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ....
17 Ιουλίου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 18:36

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Άρλας, Πατρών

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Άρλας, Πατρών

Ένας ακόμη ιερός Ναός παραδόθηκε στη Θεία Λατρεία, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Πρόκειται για τον κοιμητηριακό ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, στο χωριό Άρλα Πατρών, ο οποίος ανεγέρθηκε εκ θεμελίων στον τόπο όπου βρίσκεται ο προηγούμενος Ναός της Αγίας, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά την λαμπρά τελετή των Εγκαινίων, τέλεσε επί της καθαγιασθείσης Αγίας Τραπέζης την πρώτη Θεία Λειτουργία και ωμίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα για την δωρεά του Θεού και την αγάπη Του γενικώς, αλλά και εν προκειμένω για την θεία ενίσχυση ώστε μέσα από πολλές δυσκολίες, οι οποίες με την χάρη Του και τις πρεσβείαις της Αγίας Μαρίνης ξεπεράστηκαν, να ανεγερθή ο πάνσεπτος αυτός Ιερός Ναός προς αγαλλίασιν και ευφροσύνην των ευσεβών κατοίκων της Άρλας.

Επίσης μίλησε για την σημασία των Εγκαινίων για ένα Ιερό Ναό και για την ανάγκη εσωτερικού εγκαινισμού, ώστε να επιτύχωμε τον αγιασμό και την σωτηρία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, προεχείρισε Οικονόμον τον ευλαβέστατο Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Άρλας π. Ανδρέα Τιμπιλή, επαινέσας αυτόν για την ευλάβειά του και την όλη πνευματική εργασία του και την εν γένει διδακτική παρουσία του στην Ενορία της Άρλας.

Σημειωτέον ότι και ο πληγείς από τον σεισμό, μεγάλος Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Άρλας, ανεκαινίσθη εκ βάθρων και ωραΐσθη αποκατασταθείς εις το πρώτον κάλλος.

Στα Εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης και στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδων Μυλωνάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, άλλοι Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων