24/11/2022 24/11/2022 Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2022, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Πατρών, εκδήλωση με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία, η θέση της Εκκλησίας». Ομιλητής ήτο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος έχει ιδιαιτέρως ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Προ της ομιλίας τελέσθηκε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 12:10

Εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με θέμα την ενδοοικογενειακή βία

Διαδώστε:
Εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με θέμα την ενδοοικογενειακή βία

Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2022, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Πατρών, εκδήλωση με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία, η θέση της Εκκλησίας».

Ομιλητής ήτο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος έχει ιδιαιτέρως ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Προ της ομιλίας τελέσθηκε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τον Σεβασμιώτατο Ιλίου προσεφώνησε ο Ποιμενάρχης των Πατρών και τον παρουσίασε με θερμά λόγια στο πολυπληθές Εκκλησίασμα, το οποίο αποτελείτο κυρίως από νέους και νέα ζευγάρια.

Mε αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησε το πυκνό ακροατήριο τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του ανθρώπου, ανδρός και γυναικός, όπως δημιουργήθηκαν, ισότιμοι από τον Θεό, στη θέση της γυναικός στην κοινωνία παλαιότερα και σήμερα και γενικώς στην διδασκαλία του Κυρίου και στη θέση των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίσης αναφέρθηκε στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, σχέση έχοντα με την οικογένεια και τη σχέση των προσώπων μέσα σε αυτή. Επίσης μίλησε και για τη θέση διαφόρων θρησκειών ως προς την θέση και την αξία της γυναικός.

Ενδιαφέρουσες ήτο οι αναφορές του ομιλητή στην ποιμαντική της Εκκλησίας σήμερα που υπάρχουν τόσα προβλήματα και τόσες δυσκολίες και που οι άνθρωποι κυρίως οι νέοι έχουν την ανάγκη επιστηριγμού πνευματικού, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ποικίλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και εστίασε σε σημαντικά σημεία θεολογικής και πρακτικής αντιμετωπίσεως του θέματος.

Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Πατρών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία παλαιότερα, ως προς το θέμα αυτό, αλλά και σήμερα και στον αγώνα, ο οποίος απαιτείται από την πλευρά της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου με την οποιαδήποτε μορφή του, μέσα στην οικογένεια.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων