23/03/2021 23/03/2021 O αείμνηστος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών εκοιμήθη σε ηλικία 52 ετών στις 19 Μαρτίου 2021. Ήταν υιός των αειμνήστων Αθανασίου Ιερέως και Ελένης Πρεσβυτέρας. Ο μακαριστός π. Γεώργιος υπηρέτησε με αφοσίωση την αγία μας Εκκλησία τόσον στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών, επί πολλά έτη, όσον και στον...
23 Μαρτίου, 2021 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2021 - 20:33

Εκδημία Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Γιαννακόπουλου

Διαδώστε:
Εκδημία Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Γιαννακόπουλου

O αείμνηστος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών εκοιμήθη σε ηλικία 52 ετών στις 19 Μαρτίου 2021. Ήταν υιός των αειμνήστων Αθανασίου Ιερέως και Ελένης Πρεσβυτέρας.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος υπηρέτησε με αφοσίωση την αγία μας Εκκλησία τόσον στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών, επί πολλά έτη, όσον και στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά Καμενίτσας Αχαίας, όπου με πολλή προθυμία και αγάπη κατά τα τελευταία έτη λειτουργικώς και πνευματικώς διακονούσε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εκτιμώντας το ήθος του και την προσφορά του στην Εκκλησία και στην Κοινωνία, τον ετίμησε με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών στις 8/6/2020 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος με την πρεσβυτέρα του Παναγιώτα απέκτησαν δύο τέκνα, τον Αθανάσιο και την Ελένη, τα οποία με το ήθος και τον ενάρετο χαρακτήρα τους κοσμούν την τοπική Κοινωνία.

Ο αείμνηστος Ιερεύς αγάπησε το ποίμνιό του και αγαπήθηκε απ’ αυτό για το πράον του χαρακτήρος του, την σεμνότητα του και την λειτουργική σεμνή παρουσία του.

Ο μακαριστός εχειροτονήθη Διάκονος στις 18/11/1990 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Πατρών και υπηρέτησε ως Διάκονος στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.

Πρεσβύτερος εχειροτονήθη στις 15/9/1996 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Πατρών και διορίστηκε ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ιτεών.
Μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος Πατρών το 2002.

Έλαβε το οφφίκιο του Πνευματικού στις 13/10/2004.

Ήταν πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας Αγίας Τριάδος. Από την θέση αυτή σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο και την Ιερά Μητρόπολη, συνέβαλε κατά πολύ στην ανακούφιση των εμπεριστάτων αδελφών μας, τόσο σε ενοριακό επίπεδο όσο και γενικότερα.

Η εξόδιος Ακολουθία ετελέσθει σε στενό οικογενειακό κύκλο ένεκα των ισχυόντων μέτρων στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου Συχαινών, όπου και ετάφει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων