29/05/2020 29/05/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στην Πάτρα τελέστηκε ο Εσπερινός της Εορτής της Αναλήψεως από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 ενώ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα της μεγάλης δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως. Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία από τον Πανοσολ. Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου,...
29 Μαΐου, 2020 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 14:29

Εορτή της Αναλήψεως στην Πάτρα

Διαδώστε:
Εορτή της Αναλήψεως στην Πάτρα

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στην Πάτρα τελέστηκε ο Εσπερινός της Εορτής της Αναλήψεως από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 ενώ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα της μεγάλης δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως.

Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία από τον Πανοσολ. Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ενώ την ημέρα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα της εορτής θεολογικά με τη χρησιμοποίηση χωρίων από τους Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας και πιο συγκεκριμένα από τον Άγιο Επιφάνιο Κύπρου, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη ενώ κατέληξε με τη θεολογική γνώμη του Γρηγορίου του Παλαμά ο οποίος λέει ότι η Ανάσταση αφορά όλους τους ανθρώπους ενώ η Ανάληψη μόνο τους Αγίους εξηγώντας ότι όλοι θα αναστηθούν κατά τη Δευτέρα Παρουσία όμως μόνο οι θεούμενοι θα αξιωθούν της μεγάλης εμπειρίας της Κοινωνίας με το Θεό στην αιώνια Βασιλεία.

Ακόμα συνεχάρη τον Προιστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσολ. Αρχιμ. π. Θεόκλητο Παντελίδη και τον Συνεφημέριό του για τον πνευματικό, κοινωνικό και κατηχητικό τους έργο αλλά και τη διακονία τους στην Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων